English
Deutsch
Nederlands

Fokfilosofie

Jan maakt vanaf begin aan consistent gebruikt van een fokplan en wist dat hij zijn eigen dekreuen in de toekomst zelf moest gaan fokken. Ook weet hij al bij voorbaat grotendeels de stamboom van toekomstige pups. Hieruit getuigt niet alleen de lange termijn visie maar ook een visie met een duidelijke doelstelling van Mechelse Herder kennel "Perle de Tourbière"
Als Jan een jonge teef heeft geselecteerd gebruikt hij 2 dekreuen en bestudeert vervolgens de nesten die daaruit voortkomen nauwkeurig. Vervolgens blijft de reu die het beste nest geeft de dekpartner voor de betreffende teef. Een goede dekreu moet niet alleen de juiste werkeigenschappen bezitten maar vooral ook wat in huis hebben op het gebied van karakter.
Het streven is om bij een reu met goede werkeigenschappen een teef te vinden die deze eigenschappen versterkt maar dan wel gebaseerd op een aanwezige bloedlijn. Het uiteindelijke doel is een dusdanige hond te fokken die elke africhter, die met beide benen op de grond staat, goed moet kunnen africhten.
Inmiddels, na 30 jaar fokkerij, is de naam "Perle de Tourbière" een gevestigd instituut in binnen- en buitenland.
Raszuivere Mechelaars die een KNPV-certificaat behalen zijn merendeels voortgekomen uit deze bloedlijnen. Bedenk daarbij dat er een fundamenteel verschil bestaat tussen enerzijds een kennelnaam en anderzijds een eigen bloedlijn want het een impliceert niet het ander. Op dit moment zijn er maar weinig kennels die zich kunnen beroepen op een eigen bloedlijn.
 
hond
hond